Leírás

Azoknak, akik az emberek közötti együttműködést önkéntes alapon, erőszak nélkül, mindkét fél beleegyezésével képzelik el.

Facebook oldal

sok egyéb tartalom a fb oldalunkon! facebook.com/szabfilo

2015.04.15. 17:56 Szabadság Filozófiája

Interjú Vít Jedličkával, Liberland önjelölt elnökével

Liberland egy előzőleg névnélküli sziget a Dunában, amire a Szerbia és Horvátország közötti határvitában egyik állam sem tart igényt. Pontos földrajzi koordinátákat a project honlapján lehet megtudni: http://liberland.org

Érdekesség, hogy noha köztársasági elnöknek titulálja magát, Jedlička úr az interjú során végig többes szám első személyben beszélt.

A következőket tudtam meg tőle:

Tegnap barátaival (azaz alapítótársaival) jártak a szigeten, kitűzték a zászlót és megkérték a -- szavai szerint -- lelkes helybélieket, hogy vigyázzanak rá. Az erdőgazdálkodást a horvát hatóságok felügyelik. Ezt ő problémának látja, amit diplomáciai úton kíván rendezni.

A cseh hivatalos nyelv annyit jelent, hogy ezen a nyelven fogják tájékoztatni az állampolgárokat.

A terület közúton megközelíthatő Horvátország irányából. Most fogják odavinni a hajóikat, amelyek a Dunán maradnak, bármit is jelentsen ez. Már ketten jelezték, hogy építenének repülőteret (ugyan nem kérdeztem meg, de anélkül is elég nyilvánvaló, hogy hová).

Szavai szerint már van megállapodásuk egy távközlési szolgáltatóval gyors internetről, valamint befektetőkkel, akik házakat építenének a Dunapartra. Körülbelül ezer állampolgársági kérelmet nyújtottak be hozzá.


Nagy Dániel

Szólj hozzá!

Címkék: duna miniállam liberland


A bejegyzés trackback címe:

https://szabadsagfilozofiaja.blog.hu/api/trackback/id/tr747371086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása